maandag 28 november 2011

donderdag 24 november 2011

En dat is 3; Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het Verloren Legioen


Hij is er! Deel 3 van de spannende jeugdserie van het Ministerie van Zeer Geheime Zaken is uit. En, ik ben er weer helemaal trots op! Met (natuurlijk;-) weer een spannende geheime kaart, een hele berg mysterieuze kleurillustraties en natuurlijk weer extra bewijsmateriaal op een geheime website. Want, we gaan lekker een paar stappen verder dan een normaal jeugdboek.

Ook weer een mijlpaal omdat het het derde deel is van de MvZGZ serie. En da's natuurlijk best speciaal. Zou je het me 4 jaar geleden vertellen zou ik denken dat je gek was. En nu; bingo!!

Vanavond vieren we de release van het avontuur met alle circusartiesten en verhaalacrobaten. Want het is natuurlijk wel reden voor een feestje toch?

Trotse Patz

PS. Aan het derde deel van de MvZGZ serie werkte mee; Ingrid Mulder (auteur), Hans van der Baan (vormgeving binnenzijde), Marck van zwaan en vos (vormgeving omslag), Nienke van der Zwam (redactie), Sanne Huijboom (bureauredactie), Joost van den Ossenblok (uitgever) en ondergetekende.

woensdag 23 november 2011

Gregor Groentestein's avonturen in filmland: entry 7: er mag gedanst worden!

Ik ben begonnen aan de lange weg om De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein door middel van film of tv te gaan vertellen. Op deze plek breng ik verslag uit van mijn filmavonturen. Nu deel 7

En plots lag daar een filmcontract voor de verfilming van Gregor Groentestein voor mijn neus. Nou ja, het is eigenlijk een verfilming-optie. Concreet heeft de filmproducent dan een jaar de tijd om uit te vogelen en uit te zoeken of het verhaal verfilmbaar is, of er geld kan worden opgehaald op het concept etc etc. Dus eigenlijk kan er nog van alles gebeuren. Zoals ik in de vorige entry al zei; 'er is pas een film als er een film is'.

Maar toch, er mag gedanst worden. Want een aantal grote uitdagingen hebben we wellicht achter de rug (wellicht, ik moet natuurlijk nog onderhandelen -dikke kans dat de filmproducent dit lees namelijk- :-).
Maar...Geen stap 2 zonder stap 1. En stap 1 hebben we blijkbaar nu genomen. Het voelt een beetje aan alsof we hoofdstuk 1 van het Groentestein filmavontuur achter de rug hebben.
De hoogste tijd voor hoofdstuk 2!

Patz



dinsdag 15 november 2011

CircusPatz op Flavourites Live!


Zoals jullie wellicht weten staat de CircusPatz verhalenkraam van vrijdag 18 november t/m zondag 20 november op het Flavourites Live in Amsterdam. Een mooie gelegenheid om de mensen achter CircusPatz eens te ontmoeten! We hebben ons best gedaan een mooi programma te maken zodat er iedere dag weer andere mensen van het verhalen*laboratorium te ontmoeten zijn. Check it out;

*Vrijdag 18 november: van 10.00 tot 14:00

Mariette Ciggaar; auteur van Kick Fearless, Ministerie van Zeer Geheime Zaken en de Splijtende Stad, Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het Verzonken Legioen.

*Vrijdag 18 november: van 14:00 tot 18:00

Krista Izelaar; auteur van Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte, Hoe jij de Onbekende Avontureneilanden ontdekte (luisterboek)en Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten Ontdekte.

Denise van Leeuwen; illustrator van Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten Ontdekte



*Zaterdag 19 november: van 14:00 tot 18:00

Niels Schultz & Patz van der Sloot; verhaalbewerkers van De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentestein




*Zondag 20 november: van 10:00 tot 14:00

Ingrid Mulder: auteur nieuwe ministerie boek; Het Ministerie van Zeer Geheime Zaken en het Verloren Legioen *primeur verkoop*

*Zondag 20 november: van 14:00 tot 18:00

Hans van der Baan: vormgever van Ministerie van Zeer Geheime Zakenserie, De Buitengewoon Opmerkelijke Dagboeken van Gregor Groentesteinen de Kick Fearless serie.

*Zondag 20 november: van 14:00 tot 15:00

Zeeavonturier Henk de Velde leest voor uit
Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte

Henk de Velde zal voorlezen uit 'Hoe jij de Wonderbaarlijke Avontureneilanden ontdekte'. Het concept van het boek is mede geinspireerd op de reizen die Henk maakte. Henk de Velde keerde onlangs terug van zijn 5de wereldreis.

Natuurlijk is ondergetekende iedere dag op de verhalen*stand te vinden. Ik hoop jullie daar de hand te mogen schudden!

Patz

P.S. Check voor meer info de Flavourites live website ophttp://www.flavouriteslive.nl/



zondag 13 november 2011

Een groot verhaal.

Ik zit al een tijdje met een nieuw verhaal. Ik schreef er al eens over in 2009. Het gaat hier om een groot verhaal. Zo groot, dat je je moet afvragen of het verhalencircus wel groot genoeg kan denken en kan doen om zo'n verhaal tot leven te brengen.

Maar ik denk toch dat we het moeten proberen.

Zonder nog teveel te vertellen, fantasie, verbeeldingskracht en liefde spelen de hoofdrol in dit sprookje met als decor de verschrikking van de loopgraven van de eerste wereldoorlog. En dat maakt het verhaal mooi, maar ook ingewikkeld. Want hoe ver kan je gaan met een verhaal voor kinderen? Hoeveel verschrikking past er in een sprookje? Maar ook; hoe gaan we het op de markt brengen? Wie gaat het schrijven?

In 2012 moesten we er maar aan beginnen. Op verkenning te gaan. Ons te verdiepen in het verhaal.

Ik hou jullie op de hoogte!


Patz


dinsdag 1 november 2011

Stuk voor stuk

Ik hoor het te vaak. We zijn al drie jaar de meest prachtige kinderverhalen aan het maken en nog steeds zijn er veel te veel mensen die nog nooit van ons hebben gehoord.

En daar gaan we wat aan doen. Mijn eerste (ex-reclame) reflex is om een hele berg geld te gaan stoppen in marketing. Maar gelukkig is dat geld er gewoon niet aangezien we alle geld in het maken van de spulletjes stoppen.

En daarbij; het zou toch eigenlijk ook niet bij het verhalen*laboratorium passen. Dus gaan we het anders doen. We gaan iedereen stuk-voor-stuk vertellen over het verhalen*laboratorium, over hoe het ontstaan is, waarom we doen wat we doen en wat onze dromen zijn.

Zoals de meeste van jullie weten zijn we sinds de zomer op veel 'hippe markten' en beurzen te vinden. Dat doen we in de eerste instantie niet eens om veel spullen te verkopen, dat doen we om ons verhaal te kunnen vertellen. Je moet onze stand en avonturenkraam ook zien als een super-interactieve-advertentie. Een advertentie waar je tegen kan gaan praten. En die ook nog eens terugpraat. Omdat praten, vertellen en kijken zo juist bij ons past. Maar we gaan meer doen.

Ik heb mijn oude avonturenkoffer van zolder gehaald. Dit is de koffer waar ik vier jaar geleden mee langs uitgevers leurde. Ik stop al onze verhaalspullen weer in die koffer (inclusief al onze dromen) en kom gewoon naar je toe. Naar je huiskamer. Waar jij tien vriendinnen en vrienden hebt zitten en voorzien hebt van drankjes en hapjes. En ik ga daar vertellen over Circus. En over mijn dromen. En natuurlijk zijn de verhalen in de avonturenkoffer ook te koop.

De Passende Plannen van de verhalen*winkel en de verhalen*school gaan natuurlijk ook gewoon door. Dat begrijp je. Om nog meer mensen stuk voor stuk te vertellen over CircusPatz.


Mag ik je binnenkort mijn verhaal vertellen?


Patz

ps. What's the deal; 
Jij zoekt tien vriendinnen/vrienden bij elkaar die van mooie kinderverhalen houden en zorgt voor de drankjes, ik kom langs met een koffer vol mooie CircusPatz spullen en vertel jullie het hele verhaal achter het wonderbaarlijke verhalen*laboratorium CircusPatz. Wat mijn dromen zijn, hoe het ontstaan is, hoe we de boeken maken etc etc. Natuurlijk zijn alle verhalen in de koffer te koop :-)). Mail naar patz@circuspatz.com