maandag 26 juli 2010

Mag ik u voorstellen aan Kick?


Er is weer een nieuw circuskindje geboren. En dit keer nog specialer-dan-speciaal; het is de eerste aflevering van een nieuwe serie: A.K.A. Kick Fearless, de stoerste fashionista van de wereld.

Het idee voor A.K.A. Kick Fearless is een jaartje geleden geboren nadat we ons afvroegen of het Ministerie van Zeer Geheime Zaken nu voor wel voor jongens EN meisjes was. En toen wandelde midden in een brainstorm Kick, de stoerste fashionista van de wereld het verhalenlaboratium binnen en overtuigde ons dat we een serie voor stoere meiden moesten maken...

Een verhaal dat deed denken aan een spannende tv-serie. Vol cliffhangers. Daarom besloten we al snel om de verhalen in afleveringen en seizoenen uit te gaan brengen. Dus kleine, korte deeltjes van 100 pagina's die om de maand zouden uitkomen. Zodat de lezers iedere keer weer moesten wachten;

'is de nieuwe Fearless er al?'


Auteur Mariette Ciggaar nam Kick onder haar hoedde en maakte er een geweldig verhaal van. En vormgever Hans van der Baan gaf het de juiste look.

En nu ligt de eerste aflevering voor me. Helemaal super. Precies zoals ik het me had voorgesteld. Aflevering 2 volgt in september en aflevering 3 in november.

Het blijft altijd een wonderbaarlijk iets. Dat creëren. Dat je een idee kan hebben en dat het een tijdje later gewoon voor je ligt. Sommige mensen noemen dat 'gewoon doen'. Maar ik blijf het magie vinden als een idee na een tijdje als product voor je ligt. Alsof je brein een kindje heeft voorgebracht.

Patz

ps. Natuurlijk hebben er nog veel meer mensen te maken gehad met de creatie van A.K.A. Kick Fearless dus even een goede aftiteling met dik vet applaus voor; Mariette Ciggaar, Hans van der Baan, Nina, Sanne, Timo en Joost voor alle moeite, enthousiasme en geloof in dat rare circus.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten