zondag 5 juni 2011

CircusPatz komt naar je toe deze zomer!


Zoals jullie weten maakt CircusPatz verhalen. Het is mijn ambitie om die verhalen in de vorm van allerlei soorten media te gaan vertellen. Boek, films, games, theater, speelgoed, film, tv. Whatever. En dat doe ik niet -zoals veel van mijn collega's- om lekker veel aan 1 verhaal te verdienen, ik doe het omdat ik denk dat je met al die dingen samen een geweldig verhaal kan vertellen.

De realiteit is dat we wel eerst zijn begonnen met boeken. Omdat het nu eenmaal voor de hand liggende verhalen-dragers zijn. Onze boeken zijn anders dan anders. Dat heeft alles te maken met het feit dat we verhalen maken vanuit onszelf. We kijken dus niet alleen naar wat de markt wil, we kijken vooral naar wat wij leuk vinden. Wat we als kind graag gehad zouden willen hebben. Dat lijkt misschien een arrogante houding, maar we denken dat we op die manier mooiere en betere verhalen vertellen. En dan hopen we weer dat mensen daar weer blijer van worden.

Zoals ik al zei; onze boeken zijn anders dan anders. En dat betekend weer concreet dat mensen (en de boekhandel) er enorm aan moeten wennen. We hadden gehoopt dat het anders zou zijn, maar helaas pindakaas. Ondanks dat alle boeken gewoon te bestellen zijn, liggen ze niet in iedere winkel.

Aan reclame doen we eigenlijk ook niet. Sterker nog, al het geld dat er is gaat in de boeken. Zo maken we boeken met veel extra's. Zitten er zeekaarten bij. Of kan je extra spannende dingen downloaden van website's. Daarnaast besparen we nooit op de uitvoering. Als kleur bijdraagt aan een verhaal worden de boeken gewoon in kleur gedrukt. Asls het een hardcover moet hebben heeft het boek een hardcover. Ook gaan we opzoek naar illustratoren die normaal gesproken veel te duur zijn voor kinderboeken. En besteden we enorm veel zorg (dus geld) aan de vormgeving. Pakken we mooier papier. Want wij willen nu eenmaal een verhaal -en de drager is dan zeker ook belangrijk- waar we allemaal kippevel van krijgen. It's that simpel.

Gevolg; onze boeken zijn anders en -als je naar andere kinderboeken kijkt- is de prijs hoger dan andere boeken. Kort door de bocht; voor korte termijn denkers zijn onze boeken commercieel gezien een ramp.

Maar wat gebeurd er wel; we krijgen ambassadeurs. Mensen die onze boeken en andere verhaalspulletjes geweldig vinden. En dat is precies er gebeurd als je mooie dingen maakt. Ieder mailtje of telefoontje grijp ik aan om de mensen nog meer te vertellen over onze verhalen. En heb daar ook nog eens enorm lol in. En dan maakt het niet meer uit dat we niet in heel veel winkels liggen. Want iedereen die onze verhalen bovengemiddeld leuk vind vertelt het weer door aan anderen. Het duurt langer, da's waar natuurlijk. Maar het voelt wel goed aan.

A.s. Pinksterweekend (zondag 12 en maandag 13 juni) staan we in Utrecht op de Hippe Markt. Tussen kraampjes met leuke bijzondere dingen staan we met al onze verhalen. De meeste auteurs, vormgevers en illustratoren staan er ook. Of komen langs. Omdat we allemaal trots zijn op wat we maken. Maar ook om nog meer ambassadeurs te maken. En bestaande ambassadeurs de hand te schudden. Omdat we daar nu eenmaal lol in hebben. Ga ik jullie zien a.s. zondag of maandag?

Heb er nu al zin!


Patz


ps. check http://www.circuspatz.com/hippemarkt.html voor meer info




Geen opmerkingen:

Een reactie posten