vrijdag 31 mei 2013

We hebben niks met puberproblemen (of juist wel?): Ontmoet Kick Fearless!
CircusPatz nieuwste avontuur Kick Fearless is een stoer verhaal voor stoere meiden vanaf een jaar of twaalf. Voor meiden die eigenlijk geen kinderboeken meer willen lezen maar wellicht de volwassen verhalen nog heel even links willen laten liggen.

Nu hebben de verhalen- en boekmakers daar een 'genre' voor uitgevonden. De zogenaamde 'Young Adult' boeken. Vaak zijn dit verhalen waarin de pubers zichzelf optimaal in kunnen herkennen. Het staat bol van de problemen. Want de puber leeft in een wereld vol problemen en uitdagingen. Twijfels over van alles. Niet alleen leef je in een wereld waarin je ouders je totaal niet begrijpen, je barst ook nog eens van de dillema's. Natuurlijk kies je net de verkeerde jongen of meisje uit om verliefd op te worden. Zijn je vrienden en vriendinnen zo belangrijk dat het soms enorm ingewikkeld kan worden en moet je in de klas de hele dag naar een man of vrouw luisteren waar je echt helemaal niets mee hebt.

Kick Fearless is wat dat betreft zeker geen Young Adult. Want eerlijk gezegd hebben we bij CircusPatz helemaal niet zoveel met puberproblemen. Of misschien hebben we daar juist heel veel mee. Gunnen we de kids juist even een uitstapje uit al die problemen en uitdagingen en scheppen we verhalen vol zorgeloos avontuur. Natuurlijk gaat Catherine Bellville de St. Clare, beter bekend als Kick Fearless op stap met haar vriendinnen. En dat er romantiek bij komt kijken is vanzelfsprekend. Maar laten we Kick moedeloos uit het raam staren als haar ouders verdwenen blijken te zijn? Nee, ze gaat op zoek en reist de hele wereld over omdat ze overtuigd is dat haar ouders nog leven. En daarbij pakt ze iedere kans met beide handen aan om te shoppen. Want naast dat ze smult van avontuur is mode voor haar wel een ding.

Er zijn mensen die het oppervlakkig of ongeloofwaardig noemen. Ik noem het liever een leuke ontsnapping. Zoals de Amerikaanse filmmakers dat deden tijdens de grote crisis voor de tweede wereldoorlog. Een mooi hedendaags sprookje vol spanning en avontuur. Omdat de werkelijkheid soms al ellendig genoeg is en in je vrije tijd misschien ook eens lekker is om niet met die rauwe realiteit te maken te hebben.

Het superdikke (480 pagina's) complete avontuur omvat de eerste drie reeds uitgekomen afleveringen plus 3 nieuwe afleveringen in 1 boek. Natuurlijk weer buitengewoon prettig vormgegeven zoals jullie van CircusPatz gewend zijn. Je schiet door de bladzijdes heen!

Kick Fearless (ISBN 978 90 82031 904), vanaf volgende week te koop of te bestellen in je boekhandel of in de online verhalen*winkel van CircusPatz. Prijs: 18,95

Trotse Patz

ps. Kick Fearless is geschreven door Mariette Ciggaar en bedacht door ondergetekende. De vormgeving was in handen van CircusPatz veteranen Hans van der Baan (binnenkant) en Marck van Dooren (omslag). De illustratie op de omslag is van Denise van Leeuwen die voor ons ook 'Hoe jij de Magistrale Avonturenplaneten ontdekte' maakte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten