donderdag 21 oktober 2010

Hellup!

Zoals vele van jullie -hopelijk- weten doen we bij CircusPatz ons best om net even andere verhalen te vertellen en om onze boeken en producten net even anders te maken dan wat je over het algemeen in de winkel tegenkomt. Dat doen we, omdat we dat nu eenmaal leuker vinden om te doen. Daar zit in de eerste instantie niet eens commerciƫle gedachte achter.

Sterker nog. Anders zijn werkt -in het begin- misschien wel een beetje tegen je. Wij geloven in net even een stapje verder gaan. Een extra kaart, mooier papier, een website waar je extra materiaal kan downloaden, andere soort omslagen.

Dat maakt allemaal het product duurder. En omdat het Circus niet op een grote berg met geld staat moeten we continu afwegen in hoeverre we de kwaliteit en de extra's kunnen handhaven. Doen we het niet, of maken we de producten duurder en lopen we het risico dat de mensen ons te duur gaan vinden.

En het is nog wat ingewikkelder. Wij maken producten die klaarblijkelijk zo anders zijn dat we moeite hebben om het in de boekhandel te krijgen. Want, die hebben het ook niet makkelijk tegenwoordig. Standaard is daar toch wel vaak het credo. Bekende bestsellers worden wel ingekocht. Risico's worden gemeden.

Ondanks dat we, m.u.v. het Verdwenen Spiegelpaleis, de bestsellerlijst nog niet halen merk ik wel dat degene die de verhalen kopen er bovengemiddeld blij mee zijn. Sterker nog, ik durf te zeggen dat veel van de mama's en papa's en jongens en meisjes die de boeken kopen of krijgen en lezen ambassadeurs worden. En dat zegt wel wat over de verhalen en de uitvoeringen.

Maar hoe krijgen we de verkoopcijfers nu omhoog? Hoe kunnen we ervoor zorgen dat veel meer boekhandels, speelgoedwinkels etc etc onze verhalen gaan verkopen?

Het antwoord is eigenlijk simpel; de mensen die blij zijn met de verhalen van CircusPatz inzetten. Spread the word. Vertel iedereen om je heen hoe leuk het verhaal is. Hoe blij je kinderen werden van al die avonturen. En wij gaan in de nabije toekomst onze ambassadeurs helpen om ons te helpen. Niet alleen hou ik iedereen op de hoogte via Facebook, Hyves en Twitter, ook willen we kaartjes e.d. in de boeken meesturen die je weer kan doorgeven.

Als je het verhaal leuk genoeg vind natuurlijk. En als je graag zou zien dat het Wonderbaarlijke Verhalen*laboratorium CircusPatz nog veel meer mooie verhalen gaat maken!

Patz




Geen opmerkingen:

Een reactie posten