woensdag 17 april 2013

Mag ons verhaal een deel worden van jullie verhaal?



Er was eens een man die verhalen wilde vertellen. Verhalen vol verwondering, avontuur en ontdekkingen. Verhalen die niet alleen te lezen waren maar die je ook echt kon aanraken. En hij begon een verhalenbedrijfje. Een bedrijfje waar hij samen met andere mensen vol verhalen mooie verhalen kon bedenken.
De verhalen kwamen makkelijk want verhalenmaken was voor deze mensen net zo vanzelfsprekend als ademen.
Voor de man het wist lag er een dikke stapel verhalen en moest hij snel op zoek naar mensen die van al die verhalen dingen wilde maken. 
Hoe opmerkelijk zijn plannen soms klonken, er waren altijd mensen te vinden die de man wilde helpen.
En zo werden van al die verhalen verhaaldingen gemaakt. 
Boeken vol verwondering, maar ook avonturenkoffertjes en avonturenrugzakken.

Het leuke van die spulletjes was dat ze onbewust een beetje op elkaar gingen lijken. Blijkbaar had verwondering, avontuur en ontdekkingen een gezicht. Het was een gezicht dat een tikje nostalgisch aandeed. Het proefde naar 'vroeger', toen landkaarten nog witte vlekken hadden omdat we geen idee hadden wat daar te zien en te vinden zou zijn.
En het klopte als een bus. Dit was het gevoel waar de man en de mensen om hem heen zich thuis voelde. En het bleek dat een groeiende groep papa's, mama's en kinderen ook graag op bezoek kwamen in de avontuurlijke en nostalgische werelden die de man samen met de mensen om zich heen had geschapen.

En toen gebeurde er iets moois. Alle verhalen, die eigenlijk niets met elkaar te maken hadden, vormde samen toch een verhaal. Een verhaal waar de makers van de verhalen ook een deel van waren. Het was het verhaal van mensen die mooie dingen maakte. Dingen vol verlangen naar avontuur en verwondering. Maar ook een verhaal van mensen die op reis waren. Op reis naar een plek waar iedereen precies doet dat gewoon bij hem of haar hoort.

Nu maakten ze niet alleen maar mooie verhalen, nu waren ze ook een onderdeel van hun eigen verhaal. En bij dat verhaal paste een echte plek vol verhalen. Waar ze konden werken aan al de verhalen maar ook een plek om mensen te laten zien wat ze allemaal deden. En een plek waar ze kinderen vol verhalen konden laten zien wat voor mooie dingen je allemaal met verhalen kon doen.

En de plek kwam er. Een wonderbaarlijke plek vol verhalen.

De plek inspireerde de verhalenmensen enorm. Dit was een plek waar verwondering en avontuur de hoofdrol speelde.

Nu ontstond er een nieuw idee. Misschien wilde andere mensen ook wel zo'n plek in hun leven. Een plek vol avontuur en verwondering. Een plek waar de tijd een beetje had stilgestaan. Waar altijd wat nieuws te ontdekken viel.

En zo begint een nieuw hoofdstuk in dit verhaal. Niet alleen vertelt het verhalenbedrijfje verhalen in de vorm van boeken, speelgoed, film en televisie, nu gaan ze ook verhalen vertellen in de vorm van avontuurlijke kinderkamers vol ontdekkingen en verwondering. Veilige plekken, beschut van de rauwe werkelijkheid die iedereen altijd al op zijn dak krijgt en waar kids (en ouders) zich even op een ander wereld en in een andere tijd wanen. Waar de verhalen die ze maken perfect inpassen. Zodat het verhaal van het verhalenbedrijfje ook het verhaal van alle kinderen, mama's, papa's, opa's en oma's kan worden.

Gaan jullie mee?


Patz

ps. We beginnen bescheiden, binnenkort starten we met de verkoop van een serie illustraties die je zelf kan inlijsten. Daarna zullen we steeds meer spannende spulletjes aan het assortiment toevoegen. Hou onze site (en onze Facebookpagina) in de gaten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten