maandag 25 februari 2013

Hellup! (of hoe we van Kick Fearless een NOG mooier boek willen maken)Zoals jullie weten maken we bij CircusPatz graag mooie spulletjes. We hebben niet voor niets onlangs de kreet 'misschien wel de mooiste kinderboeken van NL' geadopteerd. (Eigenlijk vinden we keihard dat we gewoon 'de mooiste' kinderboeken maken, alleen willen mensen dat nog wel eens zien als negatief. En daarnaast bestaat er ook nog zoiets als smaak. Maar goed, ik dwaal af ;-)

Om de mooiste kinderboeken te maken loop je nogal eens tegen een commercieel plafond. Nu is het al zo dat de createurs van CircusPatz niet op uurbasis aan de projecten werken. We willen allemaal hetzelfde (hele mooie spullen maken), dus werken we al veel meer uren aan een boek dan dat je normaal gesproken zou doen. Maar ondanks dat merken we vaak genoeg dat er een behoorlijk spanningsveld tussen kwaliteit en commercie ontstaat.

En da's natuurlijk helemaal niet erg. Die spanning gaan we zeker niet uit de weg. Want ondanks dat we bij CircusPatz van de wereld een mooiere plek willen maken moeten we het ook commercieel voor elkaar zien te bakken. De kachel moet ook roken natuurlijk.
Nu hebben we wel een groot voordeel; we hebben niet de ambitie om rijk te worden. En zeker al niet binnen een week. Op die manier kan je makkelijk genoegen nemen met lagere inkomsten. Nee, het is geen hobbybedrijfje en natuurlijk willen we de wereld veroveren, maar we hebben tijd en geduld.

Maar soms heb je gewoon harde cash nodig. Zoals in het geval van het drukken van een boek. Dat kost geld. En de kosten gaan altijd voor de baten. En ondanks dat we na 5 jaar wel weten hoe je optimale kwaliteit kan halen uit zo min mogelijk budget komen we er vaak niet onderuit dat een boel extra dingen extra geld kosten. Een zwartwit paperback boekje gedrukt op wcpapier kost veel minder dan een gebonden boek op mooi papier. En dan maar te zwijgen over kleurgebruik.

Nu staan we voor een uitdaging; we willen van de nieuwe Kick Fearless (480 pagina's vol avontuur voor stoere meiden van 12+) een waanzinnig boek maken. We hebben bijna alles al; een buitengewoon spannend verhaal geschreven door Mariette Ciggaar - voor meiden die het wel gehad hebben om prinsessenboeken te lezen, maar geen zin hebben in moeilijke puberproblemen -, een waanzinnig ontwerp voor de binnenkant gemaakt door Hans van der Baan en een waanzinnige omslag van Mark van Dooren met een prachtige illustratie van Denise van Leeuwen.
Maar we willen meer; beter papier, mooi kleurtje aan de binnenkant etc etc. En, eerlijk gezegd willen we dat niet door de goedkoopste drukker laten doen. Niet alleen willen we mooi drukwerk, we willen ook papier dat op een verantwoorde manier is gemaakt. En we willen graag dat we ook blij worden van het bedrijf dat de boeken drukt.
Ik weet het; we willen veel. Maar zo zitten we nu eenmaal in elkaar. En we hopen mensen aan te spreken die ook zo in elkaar zitten.

Dus...

De vraag is simpel; bestel vast een exemplaar van Kick Fearless. Voor de normale winkelprijs van 18,95 plus een bijdrage in de porto van 2,50. Heb je geen meiden thuis van 12+, koop een exemplaar en geef hem aan je nichtje. Er is vast wel iemand die je blij kan maken met 480 pagina's avontuur. Zeker voor in de zomervakantie! Bestel hm nu, en ontvang hem gelijk nadat het boek van de drukker komt. En natuurlijk krijg je daar een extraatje voor; alle makers zullen het boek signeren. De boeken zullen eind mei, begin juni in je brievenbus vallen. Nog net op tijd voor de zomervakantie.

Doen & thanks natuurlijk. Niet alleen namens alle createurs van CircusPatz maar ook namens alle kinderen die we laten zien dat er ook nog hele mooie dingen gemaakt worden.

Patz

ps. Meer weten over het boek? Check http://www.circuspatz-verhalenwinkel.nl/c-1850615/kick-fearless/ voor meer info en mogelijkheid tot bestellen (ideal).  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten