zondag 8 december 2013

Wat een reis!Ik heb het hier al een paar keer gezegd; wat een geweldige reis is het de laatste jaren geweest. Eerst dat bizarre plan om verhalen te gaan maken. Toen het wonderbaarlijke boekencontract en alle filmavonturen.
Ik moest afgelopen week lachen toen ik bezig was om de koers voor 2014 te gaan bepalen voor mijn verhalen*laboratorium. Na veel gesprekken met Circusvrienden (een grote cirkel van officiële en minder officiële raadgevers van het Circus) was ik tot de conclusie gekomen dat de focus van het verhalen*laboratorium moet verschuiven. Van boekmakers die ook wat met speelgoed, film en televisie doet gaat de focus het komende jaar vooral naar televisie- en film.
Waar de afgelopen jaren een grote uitgever onze grootste partner was ziet het er naar uit dat de grootste partner van CircusPatz een film- en televisieproducent gaat worden. Van boekmaker met een beetje film en televisie naar film- en televisiemaker met een beetje boek en speelgoed.
Focusverandering heet dat.
Eigenlijk om te gillen natuurlijk.
Van de ene droom naar de andere droom onder de noemer van 'focusverandering'. Hoe Buitengewoon Opmerkelijk is mijn eigen reis geworden?
Als ik naar mijn bankrekening kijk liggen er nog wel wat uitdagingen. Maar wat dromen-voor-elkaar-bakken betreft ben ik natuurlijk al multimiljonair. Wat een verschil met 6 jaar geleden. Waar een goede vriend concludeerde dat ik met een professional moest praten toen ik hem vertelde dat ik ontslag had genomen om verhalen te gaan maken. En ik dacht dat hij een professionele verhalenmaker bedoelde en hij eerder een psychiater in gedachten had.
Nog een boel te regelen. Maar natuurlijk geweldig dat ik zoiets onder focusverschuiving kan neerzetten en niemand mij meer raar aankijkt en ik zelfs professionele verhalenmakers goedkeurend zie knikken.
Wat een reis!


Patz


Geen opmerkingen:

Een reactie posten