donderdag 19 mei 2011

Het huis van de 100.000 verhalen.


Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ga ik regelmatig op verhalen*safari. Niet alleen om verhalen te vinden waar we bij het verhalen*laboratorium wat mee kunnen, ook ben ik gewoon dol op verhalen. Meestal moet je een beetje om je heen kijken om ze te vinden. Maar soms denderen ze op je af.


Twee etages vol aangespoelde en opgedoken voorwerpen.

Ik denk dat er in het Wrakkenmuseum op Terschelling wel een boekenkast vol verhalen te vinden zijn. Sommige verhalen kosten wat moeite, andere liggen nagenoeg aan de oppervlakte. En als je niet oppast mis je nog het grootste verhaal; het museum zelf natuurlijk.

Voor een toegangsprijs van een paar euro ben je een week lang welkom op deze verhalen-boerderij waar je niet alleen een kijkje kan nemen naar de enorme collectie gevonden zee-dingen, maar waar ook een prachtige zwerfhout-piraten-speeltuin te vinden is. En omdat het eigenlijk om een uit de hand gelopen hobby gaat van een cafe-eigenaar is een kop koffie met taart ook nog eens in de buurt.

Goeie tip als je ooit nog eens op verhalen*safari bent op Terschelling!


Grappige, maar ook intrigerende flessepost


De klauterspeelplaats.


Patz


PS. schuin tegenover het Wrakkenmuseum kom je ook nog eens de boekenboer tegen. He-le-boel tweedehandse boeken voor een prikkie!


1 opmerking:

  1. Maar als iedereen met zulke ogen kon kijken als jij hadden ze je boeken niet meer nodig, en dat zou enorm jammer zijn. Ga dus vooral door met verzamelen van verhalen, en maak er vervolgens ook veel mooie dingen mee.

    BeantwoordenVerwijderen