maandag 18 mei 2009

zaaienEn zo hebben de kids in het Maritiem Museum in Rotterdam een pracht van een speurtocht gekregen. En in ruil hiervoor heb ik aan een boel kinderen het laatste CircusPatz boek 'hoe jij de wonderbaarlijke avontureneilanden ontdekte' kunnen laten zien en wat kunnen vertellen over de Vakantie Avonturenkoffer.

Kinderen konden in het Maritiem Museum in Rotterdam opzoek naar hun eigen Avontureneiland. Door middel van 10 'verstopte' vitrines met spulletjes uit het boek en een avonturenkaart met vragen gingen de kids op zoek naar hun eigen Avontureneiland. Dat het werkte bewijst een koffer vol ingevulde landkaarten. Want natuurlijk viel er ook wat te winnen; de leukste zelfverzonnen eilanden maakten kans op een Vakantie Avonturenkoffer. Niet alleen konden kinderen (en ouders) opzoek naar de avontureneilanden, ook las de auteur Krista Izelaar een paar dagen voor in het museum.

Het mes snijd zo aan heleboel kanten; het Maritiem Museum heeft een mooie speurtocht gekregen, en ik heb twee producten kunnen voorstellen aan een boel kids en, stiekem is dit misschien wel het belangrijkste, heeft die expo/speurtocht er volgens mij ook toe geleid dat de hele boel nu bij Boekhandel Donner staat, waar een harde koppeling is met sales. En Donner is zo blij dat ze misschien wel vaker zoiets met CircusPatz gaan doen.

Ik bedoel maar. In de eerste instantie zou je denken dat een expo/speurtocht niks zou doen voor de verkoop van je boek. Maar het kan zomaar tot gevolg hebben dat een grote boekwinkel zijn etalage volzet met mijn boeken. En dit misschien wel vaker wil gaan doen met CircusPatz.

Zonder zaaien geen oogst.

Patz

Geen opmerkingen:

Een reactie posten